“Had ik het maar eerder geweten van hypnose bij PDS”

“Had ik het maar eerder geweten van hypnose bij PDS”

Een paar jaar geleden kreeg ik de diagnose PDS. De arts zei dat er, behalve misschien met andere voeding, niets aan te doen was. De adviezen van de diëtist die ik vervolgens kreeg hielpen mij niet.

Een half jaar geleden stelde een POH van de huisarts voor om mij te coachen bij mijn PDS. Ik was allang blij dat iemand mij serieus nam met mijn klachten en dat ook zij wilde dat er een oplossing kwam. Ik was inmiddels veel afgevallen maar bloedtests wezen niets uit.
De POH-er noemde 10 dingen die zouden kunnen werken waarvan ik er 3 mocht uitzoeken. Mijn eerste keus, pepermuntolie, wat bij veel mensen goed werkt, werkte bij míj niet. Mijn tweede keus was hypnotherapie. Na wat googlen kwam ik voor hypnotherapie bij PDS uit bij LEVENSLEF. De naam sprak mij gelijk aan. Eerst dacht ik het zal wel een beetje zweverig zijn, maar dat was het absoluut niet!
Ik heb 5 sessies gehad, ben 7 kilo gegroeid, pijnvrij en stressvrij. Door de hulp van de hypnose en de oefeningen die ik kreeg kan ik weer voelen wat de reactie is van mijn darmen op bepaalde voeding en andere invloeden zonder dat ik denk ´zal wel bij de  PDS horen´. Nu merk ik bijvoorbeeld dat ik nog wel wat klachten heb als ik koolsoorten eet.
Ik raad mensen met PDS echt aan om eerst hypnose te gaan doen en daarna te kijken of andere voeding of iets anders nodig is. Mijn idee is nu dat de basis – de darmen – goed moet zijn voordat je dingen gaat proberen.
Ik ben Janneke erg dankbaar! En ben erg blij om serieus en gehoord te worden! Hopelijk kom ik niet weer terug, en anders weet ik dat het weer gaat helpen. Ik zeg nu wel ‘had ik het maar eerder geweten van de hypnose!’